سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پایمرد ، خواهنده را همچون پر است . [نهج البلاغه]
عاشقانه ها
درباره



عاشقانه ها


Hosein Kian

انواع سیستم سوخت‌رسانی خودرو

سیستم سوخت‌رسانی کاربراتوری

قبل از بررسی مشکلات انژکتور خودرو خوب است که با انواع سوخت رسانی خودرو آشنا شویم.همانطور که از اسم این نوع سیستم سوخت‌رسانی پیداست؛ مهم‌ترین قطعه در آن، کاربراتور است که وظیفه اصلی تهیه مخلوطی از سوخت و هواست به طوریکه مخلوط مورد نظر متناسب با شرایط مختلف اعم از سربالایی، سرپایینی، هوای سرد، هوای  گرم و … باشد.

 

سیستم سوخت رسانی خودروسیستم سوخت رسانی خودرو

 

اگر بخواهیم اندکی علمی‌تر به عملکرد کاربراتور بنگریم باید گفت که این قطعه با استفاده از دو  معادله پیوستگی و برنولی، مکشی (خلا) بر روی ژیگلور (مجرای خروجی سوخت) ایجاد و در همکاری با سایر قطعات نظیر ونتوری، سیلندر و … سوخت به حالت اتمیزه با نسبت استکیومتری با هوا ترکیب شده و آماده احتراق می‌گردد؛ عملکرد کاربراتور را شاید بتوان به اسپری عطر تشبیه نمود. وظیفه خطیردیگری که این قطعه بر عهده دارد توزیع یکسان و یکنواخت سوخت اتمیزه شده بین سیلندرها است.

انواع کاربراتور

کاربراتور از دیدگاه جریان هوا به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • جریان هوا از بالا به پایین
  • جریان هوا از پایین به بالا
  • جریان هوای افقی

معایب سیستم کاربراتوری

سیستم‌های سوخت‌رسانی کاربراتوری با توجه به معایب ذاتی که داشتند عملا جایگاهی در صنعت خودروسازی حال حاضر جهان ندارند. این معایب عبارتند از:

  • وابستگی به شرایط محیط: همانطور که عنوان شد مهم‌ترین وظیفه کاربراتور، ایجاد مخلوطی مناسب از هوا و سوخت برای تمامی شرایط کاری خودرو است در حالیکه عملکرد کاربراتور به شدت متاثر از فشار و دما بوده و نمی‌توان تنظیماتی دقیق برای این سیستم در نظر گرفت به نحوی که با جابجایی از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر مثلا از مشهد به ساری، باید تنظیمات سیستم مجددا متناسب با شرایط جدید تعریف شود.
  • عدم تناسب بین سوخت و هوا: این امر خود به نحوی مهم‌ترین وظیفه کاربراتور را زیر سوال می‌برد.
  • عدم توزیع یکنواخت سوخت بین سیلندرها: مخلوط حاصل حرکتی موج‌گونه دارد که همین امر باعث تغییر سرعت شده و در نهایت باعث توزیع غیریکنواخت مخلوط بین سیلندرها می‌شود.
  • وابستگی به عدد اکتان بنزین: عدد اکتان یکی از معیارهای کیفیت بنزین بوده و هر چقدر این عدد به 100 نزدیکتر باشد بیانگر کیفیت بالاتر بنزین مصرفی است. پرواضح است که تنظیمات کاربراتور نیز با بنزین مشخصی انجام شده و با توجه به تفاوت‌های موجود در بنزین (حتی از جایگاهی به جایگاه دیگر)، نمی‌توان انتظار عملکرد مناسبی از کاربراتور داشت.
  • امکان خفگی موتور
  • مصرف بالای سوخت
  • و …

سیستم سوخت‌رسانی انژکتوری

 

سیستم سوخت رسانیسیستم سوخت رسانی

 

انژکتور قطعه‌ای الکترونیکی-مکانیکی بوده که در ورودی سیلندر قرار داشته و وظیفه پاشش و توزیع یکنواخت سوخت بین سیلندرها را بر عهده دارد؛ به عبارتی دیگر می‌توان انژکتور را یک شیر الکترونیکی دانست. به دلیل ماهیت الکترونیکی این قطعه، کنترل آن نیز از طریق ECU انجام می‌گیرد. انژکتورها در ابتدا در خودروهای دیزلی مورد استفاده قرار گرفته و بعدها پس از نمود مزایای آن، در سایر خودروها نیز نصب گردید.

برای کسب اطلاع بیشتر در مورد نحوه سوخت رسانی سیستم انژکتوری مقاله سیستم سوخت رسانی انژکتور را مطالعه بفرمایید.

نحوه عملکرد انژکتور

بنزین تحت فشار به واسطه پمپ بنزین وارد انژکتور شده و انژکتور نیز مخلوط آماده شده را به صورت یکنواخت بین سیلندرها پخش می‌کند. انژکتور با باز و بسته نمودن افشانه داخل پیستون، بنزین را وارد سیلندرها کرده و با توجه به این موضوع که مخلوط حاصل، به صورت ماده‌ای مه‌مانند است؛ احتراق ساده‌تر شده و کارآیی سوخت نیز بالاتر می‌رود.

انواع سیستم‌های انژکتوری

سیستم‌های انژکتوری در حالت کلی به چندین دسته تقسیم کلی می‌شوند:

  • سیستم‌های انژکتوری چند نقطه‌ای
  • سیستم‌های انژکتوری مکانیکی
  • سیستم‌های انژکتوری مکانیکی-الکترونیکی
  • سیستم‌های انژکتوری الکترونیکی
  • سیستم‌های انژکتوری تک نقطه‌ای

مزایای سیستم انژکتوری

 

انزکتور خودروانزکتور خودرو

 

همانطور که عنوان شد مزایای انژکتور، کمپانی‌های خودروساز را بر آن داشت که از انژکتور در سیستم سوخت‌رسانی استفاده نمایند از جمله مهم‌ترین مزایای این سیستم سوخت‌رسانی، می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • افزایش راندمان موتور: این افزایش راندمان هم شامل راندمان حجمی و هم حرارتی موتور است که به دلیل ترکیب صحیح و یکنواخت هوا و سوخت حاصل می‌گردد.
  • کاهش مصرف سوخت: در انژکتور از سیستم‌های الکترونیکی جهت اندازه‌گیری دبی هوای ورودی استفاده شده و مقدار سوخت نیز متناسب با این دبی تعیین می‌گردد که این امر در نهایت منتج به کاهش مصرف سوخت می‌گردد.
  • لرزش کمتر موتور: با توجه به ترکیب مناسب و یکنواخت سوخت و هوا، موتور نرم‌تر کار می‌کند.
  • کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی: افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی، استانداردهای سخت‌گیرانه‌تری را می‌طلبد و سیستم انژکتوری نیز با کمک به این موضوع، می‌تواند بسیار مفید واقع گردد.
  • عدم نیاز به ساسات و روشن شدن بهتر و سریع‌تر موتور در هوای سرد
  • کنترل راحت‌تر موتور
  • و …

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط Hosein Kian 98/2/29:: 8:11 عصر     |     () نظر

عوامل زیادی بر مصرف سوخت خودرو تاثیر میگذراند که در این مقاله سعی شده مهم ترین آن ها را ذکر کنیم:
1_نوع ماشین:

  اولین و مهم ترین عامل در میزان مصرف خودرو، کلاس و مشخصات خودرو میباشد. به عنوان مثال یک خودروی شاسی بلند هرچند پیشرفته در مقایسه به یک هاچبک شهری از مصرف سوخت به مراتب بالاتری برخوردار است.  باید در نظر داشته باشیم نوع خودرو بر مصرف سوخت آن تاثیر بسزایی میگذارد. پس همواره در انتخاب خودرو به موارد استفاده از آن توجه کنید، اگر از خودرو کمتر در جاده و مسافرت های بین شهری استفاده میکنید یک هاچبک و یا سدان شهری انتخاب مناسب تری است.

2_نوع رانندگی:

 نوع رانندگی تاثیر بسیار زیادی بر مصرف سوخت خودرو دارد به طوری که رانندگی پر شتاب میتواند باعث افزایش مصرف سوخت تا 33 درصد شود! باید در رانندگی این موضوع را مد نظر داشته باشیم که از ترمز های ناگهانی بپرهیزیم که این موضوع تائثیر بسزایی در مصرف سوخت خودرو دارد.

3-افسانه گرم کردن موتور:

 شاید خیلی از راندگان هنوز فکر می‌کنند زمانی که ماشین را روشن میکنند باید چند دقیقه برای گرم شدن ماشین صبر کنند ولی باید این نکته را بدانند که موتورر های امروزی نیاز آنچنانی به گرم شدن ندارند و این کار فقط باعث افزایش سوخت در خودرو میشود. همچنین اگر زمان توقف ماشین کم است خودرو را خاموش نکنید  زیرا روشن و خاموش کردن خودرو سوخت بیشتری را نسبت به حالت روشن بودن آن در این بازه زمانی مصرف میکند. 

مهم ترین عوامل افزایش مصرف سوخت:

 هر زمان که شما وسیله ای را با خودرو خود جابه جا می کنید و باعث افزایش وزن خودرو میشوید مصرف سوخت را نیز افزایش میدهید همچنین استفاده دائم از کولر ها  و عدم انجام سرویس های دوره ای خوردو باعث افزایش سوخت خودرو میشوند. علاوه برا این روغن نامناسب نیز علاوه برا افزایش مصرف سوخت  باعث کاهش عمر موتور خودرو نیز میشود.همچنین نوع تایر خودرو
 

 عیب فنی مصرف سوخت
در 100 کیلومتر
هزینه مصرف عادی سوخت
در 20 هزار کیلومتر (تومان)
هزینه مصرف سوخت
در 20 هزار کیلومتر با عیب فنی (تومان)
هزینه سوخت
مصرف شده اضافه
فیلتر هوا و بنزین کثیف 8 1600000 1760000  160000
تنظیم نبودن موتور 8 1600000 1920000 320000
رانندگی پر شتاب 8 1600000 2128000 528000
 خام سوزی موتور 8 1600000 2240000 640000

به طور مثال اگر ما میانگین این عیب  ها را در ماشین داشته باشیم  باید مبلغ 800.000 تومان بابت سوخت اضافه هزینه صرف کنیم.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط Hosein Kian 98/2/27:: 12:25 عصر     |     () نظر

در این مقاله نگاهی به شاسی بلندهای چینی بازار خودرو ایران به معرفی کامل و جامع خودروهای شاسی بلند محصول چین پرداختیم که یا در کشور مونتاژ می شوند و یا به صورت وارداتی در بازار خودرو وجود دارند.

بنا به درخواست مخاطبین سایت همراه مکانیک، در این مقاله به معرفی محبوب ترین و پرفروش ترین خودروهای شاسی بلند و کراس اوورهای شهری از کشورهایی مانند ژاپن، کره و فرانسه می پردازیم. با توجه به لیست بلند این شاسی بلندها تنها به معرفی کوتاه، مزایا و معایب هرکدام خواهیم پرداخت. درادامه با ما همراه باشید.

1-  رنو داستر


رنو داستر,2017 PE دو دیفرانسیل


رنو داستر یا داچیا داستراولین شاسی بلند مشترک بین رومانی ها و فرانسوی ها است که نخستین بار در سال 2010 در طی همکاری مشترک دو خودروساز بزرگ رنو و داچیا معرفی و تولید شد.

داستر چند سالی است که توسط نگین خودرو نماینده رسمی رنو در ایران وارد بازار ایران شده است. رنو داستر در تیپ‌های PE و SE به صورت تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل به فروش می‌رسد. قیمت رنو داستر در مدل دو دیفرانسیل 2017 در محدوده 220 تا 250 میلیون تومان معامله می شود.
?

اگر قصد خرید خودرو دارید اما خودرو مناسب با شرایط خود را پیدا نمی کنید.

می توانید با تماس با مشاوران متخصص همراه مکانیک به بهترین انتخاب ممکن و متناسب با شرایط خود دسترسی پیدا کنید.

برای تماس با مشاوران متخصص همراه مکانیک اینجا کلیک کنید.

رنو داستر مجهز به یک پیشرانه چهار سیلندر 16 سوپاپ به حجم 2.0 لیتری است که دارای حداکثر توان خروجی 135 اسب بخار و گشتاور مناسب 195 نیوتن متر می باشد. وظیفه انتقال قدرت توسط یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک انجام می شود. مصرف سوخت ترکیبی داستر حدود 9 لیتر در هر صد کیلومتر است. از قابلیت های خوب داستر می توان به شاسی محکم و آفرود بودن خودرو اشاره کرد.

مزایا رنو داستر

معایب مزایا رنو داستر

قطعات با کیفیت و استهلاک کم
فضای مناسب برای سرنشین
قیمت مناسب قطعات
مناسب برای آفرود در نسخه دو دیفرانسیل
مصرف کم
گیربکس هوشمند

طراحی ساده و بدون جذابیت
طراحی بد کابین خودرو
کیفیت پایین قطعات داخل کابین
ضعف در آپشن و امکانات رفاهی
هندلینگ پایین خودرو
کیفیت سواری نچندان لذت بخش
ایمنی پایین

2- سانگ یانگ تیوولی


/سانگ یانگ تیوولی,2018 آرمور، 6 ایربگ، سانروف، کیلس استارتر، سنسور پارک جلو و عقب، 2 گرمکن، esp، کنترل شیب - شرکتی


کراس اوور سانگ یانگ تیوولی شاید به جرات جزو زیباترین محصولات کمپانی سانگ یانگ باشد که در سال 2014 در نمایشگاه ژنو رونمایی شد. در سال 2015 این زیبای کره ایی وارد بازار جهانی از جمله بازار کره ایی پسند ایران شد. درهمان ابتدای ورودش توانست نظر مشتریان ایرانی را جذب کند و به گفته شرکت رامک خودرو تیوولی جزو پرفروش ترین محصولات این شرکت به حساب می آید. سانگ یانگ تیوولی محصول خاصی است که افراد با سلیقه? های خاص را به خود جلب می کند. طراحی نمای جلو و عقب شما را یاد محصولات مینی ماینر می اندازد. قیمت سانگ یانگ تیوولی در بازار کشورمان در تیپ فول آرمور حدود 300 میلیون تومان است.

سانگ یانگ تیوولی مجهز به یک پیشرانه چهار سیلندر به حجم 1600 سی سی می باشد که دارای حداکثر توان خروجی 128 اسب بخار و گشتاور مناسب 160 نیوتن متراست .

 گیربکس تیوولی 6 سرعته از نوع تیپ ترونیک ساخت شرکت ژاپنی AISIN است که باعث شده مصرف سوخت ترکیبی 5.7 لیتر در هر صد کیلومتر داشته باشد.

مزایا سانگ یانگ تیوولی

معایب سانگ یانگ تیوولی

طراحی جذاب و جوان پسند
امکانات رفاهی و بالا
خدمات پس از فروش مناسب شرکت وارد کننده
مصرف سوخت اقتصادی
شتاب گیری مناسب نسبت به رقبا

دید محدود خودرو
فاصله کم خودرو با زمین
شتاب ضعیف خودرو
قطعات مصرفی گران

3- رنو کولئوس


رنو کولیوس,2018 6 ایربگ، سقف پانوراما، 2گرمکن 2سردکن، کیلس استارتر، اتوپارک، رادار نقطه کور، صندلی های جلو برقی، سیستم صوتی BOSE، صندوق برقی - شرکتی نگین خودرو


رنو کولئوس نسل دوم اولین خودروی زیبای رنو است که نسل اول آن در سال 2007 معرفی شد و نسل دوم آن در سال 2016 بر روی خط تولید قرار گرفت.

کولئوس جدید از همکاری رنو و نیسان شکل گرفته است،این پلتفرم درخودروهای دیگری چون رنو کجار و نیسان ایکس تریل مورد استفاده قرار گرفته است.

رنو در کولئوس جدید از طراحی بدنه بسیار زیبا، مدرن و هماهنگاستفاده کرده است. این زبان طراحی باعث شده کولئوس جزو زیباترین خودروهای وارداتی کشور باشد.

رنو کولئوس جدید از یک پیشرانه 4 سیلندرکهبا حجم 2488 سی سی حداکثر می تواند 170اسب بخار قدرت را تولید کند بهره می برد. گیربکس این خودروCVT شیفت ترونیک اتوماتیک است که باعث شده این شاسی بلند در بعضی جاده ها مثل جاده های کوهستانی کمی سنگین و کند عمل کند.

مصرف سوخت رنو کولئوس8.3 لیتر بنزین در100 کیلومتر است. رنوکولیوس از هر نظر یک ماشین متفاوت و بسیار عالی از برند رنو در کلاس جهانیاست که باعث شده اسم رنو بار دیگر به سر زبان ها بیفتد. قیمت رنو کولئوس در بازار آزاد زیر 600  میلیون تومان برآورد می شود.
?

طبق گزارش کارشناسان خودروعدم قیمت گذاری صحیح یکی از عوامل دیر به فروش رفتن یا فروش نرفتن خودرو می باشد.

با استفاده از خدمت گواهینامه ارزش گذاری خودرو ،قیمت واقعی خودرو خود را با هر وضعیتی بدست بیا ورید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و بدست آوردن قیمت خودرو خود اینجا کلیک کنید.

مزایا رنو کولئوس

معایب رنو کولئوس

طراحی بسیار زیبا و مدرن
عملکرد مناسب گیربکس با موتور خودرو
امکانات قابل قبول و لوکس
فضای مناسب برای سرنشین های خودرو و صندوق عقب جادار

گیربکس کند
کیفیت پایین قطعات داخل کابین

4- کیا سورنتو


کیا سورنتو,2017 6 ایربگ، سقف پانوراما، اتوپارک، صندوق برقی، 5 گرمکن 2 سردکن، موتور GDi، کیت GT line، چراغ مه شکن 4 تکه، رکاب فلزی، اتوپارک، دوربین 360، رادار بین خطوط، سیستم اینفینیتی - وارداتی


کیا سورنتو یک شاسی بلند پرطرفدار و محبوب در کره محسوب می شود. نسل اول کیا سورنتو در سال 2002 و نسل های بعدی در سال های 2010 و 2015 معرفی شدند.

در نمای ظاهری کیا سورنتو از زبان طراحی جدید کیا بهره مند شده است که باعث شده طراحی این خودرو شکیل و عامه پسند باشد. کیا سورنتودر بازار جهانی در دو مدل تک دیفرانسیل 5 نفره و مدل دو دیفرانسیل 7 نفره به فروش می رسد.

کیا سورنتو مجهز به یک موتور چهار سیلندر خطی GDI با حجم 2359 سی سی است که دارای حداکثر توان خروجی 188 اسب بخار در دور موتور 6000 دور در دقیقه و گشتاور 241 نیوتن متر در دور موتور 4000 دور در دقیقه است.گیربکس این خودرو از نوع 6 دنده اتوماتیک تیپ ترونیک با مصرف سوخت میانگین 9 لیتر در هر 100 کیلومتر است. قیمت سورنتو 2017 فول در بازار کشور حدود 650 تا 700 میلیون تومان است.

مزایا کیا سورنتو

معایب کیا سورنتو

طراحی جدید و عامه پسند
فضای داخلی جادار
امکانات رفاهی بالا
سیستم تعلیق خوب
کیفیت بالای کابین
گارانتی 7 ساله جهانی کیا موتورز

عدم قابلیت آفرود
مصرف سوخت نسبتا زیاد
گیجی بیش از حد فرمان
قیمت بالابرای مدل 2016 و 2017

5-  کیا اسپورتیج


کیا اسپورتیج,2017 سقف پانوراما، 6 ایربگ، کیلس استارتر، دوربین دنده عقب، 5 گرمکن، 2سردکن، درایو مد، شیب سنج، ESP، سیستم صوتی JBL، اتوهلد، موتور GDI - شرکتی


نسل جدید کیا اسپورتیج 2016 در واقع نسل چهارم این شاسی بلند پر فروش است. نسل اول آن در سال 1993 و نسل دوم و سوم به ترتیب در سال های 2005 و 2010معرفی شدند.

کیا اسپورتیج جدیداز نظر ظاهری چندان مانند سه نسل قبلی جذاب و جوان پسند نیست ولی طراحی قابل قبولی دارد. کیا اسپورتیج یک کراس اوورشهری است پس نباید توقع استفاده آفرودی از آن را داشته باشید.

کیا اسپورتیج جدید از یک موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر بهره می‌برد که قادر است 177 اسب بخار قدرت و 227 نیوتن متر گشتاور تولید کند. جعبه دنده کیا اسپورتیج  از نوع 6 سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک است ک قدرت را به هر چهار چرخ (AWD) انتقال می دهد. قیمت کیا اسپورتیجQL در ایران حدود 500 میلیون تومان است.
?

 اگر قصد خرید خودروی سمند دست دوم را دارید مطالعه مقاله راهنمای خرید سمند دست دوم را از دست ندهید

مزایا

معایب

طراحی جذاب
ارگونومی خوب داشبورد
گیربکس 6 سرعته هوشمند
عملکرد مناسب ترمزها
مصرف سوخت پایین

عملکرد خشک و محکم فنربندی
هندلینگ ضعیف سر پیچ ها
عایق بندی نامناسب اتاق
سروصدای زیاد کابین

6- تویوتا راوفور


تویوتا راو 4,2018 فول عمان، 6 ایربگ، صندلی چرم، کیلس استارتر، مانیتور فول تاچ، سیستم تهویه دوال، صندوق برقی با سنسور پا، انجین استارت، آینه تاشو برقی - شرکتی


تویوتا راوفور 2018 در واقع نسل پنجم این شاسی بلند محبوب ژاپنی است. نسل قبلی راوفورکه از نظر ظاهری، طراحی جذابی نداشت و بسیار ساده بود؛ نتوانست بین مردم ایران طرفدار زیادی داشته باشد. اما نسل چهارم که در سال 2014 وارد کشورمان شد توانست به محبوبیت خاصی دست پیدا کند. از ویژگی های مثبت تویوتا راوفور  م یتوان به کیفیت بالای مونتاژ و استهلاک کم خودرو و هندلینگ عالی آن اشاره کرد.

در قلب تپنده راوفور یک موتور 2.5 لیتری وجود دارد که می تواند 177 اسب بخار را در دور موتور 6000 دور در دقیقه و 233 نیوتن متر گشتاور را در دور موتور 4100 دور در دقیقه تولید کند. میانگین مصرف سوخت راوفور مدل 2017 حدود 9 لیتر بر هر صد کیلومتر است. از نقاط ضعف راوفور هم می توان به گیربکس 6 سرعته این خودرو اشاره کرد که به خوبی قدرت موتور را به چرخ های جلو منتقل نمی کند.

 قیمت جهانی تویوتا راوفور حدود 28 هزار دلار است و این روزها قیمت تویوتا راوفورنسخه 2018 سفارش عمان راوفور در تیپ فول حدود 650 تا 670 میلیون تومان است.

مزایا تویوتا راوفور

معایب تویوتا راوفور

طراحی زیبا و مدرن
کیفیت ساخت بالا
موتور پرقدرت و پرشتاب
کیفیت بالای کابین خودرو
استهلاک کم

نفوذ صدا به داخل کابین
قیمت بالا
گیربکس نه چندان هوشمند
سیستم تعلیف ضعیف

 

اگر بدنبال کسب تجربه خرید و فروش خودرو با خیال راحت هستید.نمایشگاه خودروهای کارشناسی شده همراه مکانیک بهترین انتخاب برای شما می باشد.برای ورود به صفحه نمایشگاه خودرو های کارشناسی شده همراه مکانیک اینجا کلیک کنید.

 

7- تویوتا CHR


تویوتا CHR,2018 هیبرید Advance plus، سه رادار، صندلی پارچه، دوربین عقب، ترمز دستی برقی، آینه تاشو برقی - شرکتی
?

تویوتا CHR جدیدترین کراس اوور ژاپنی است که بهتراست آن را هاچبک جذاب و مدرن تویوتا بنامیم.

 از هر زاویه که به تویوتا CHR بنگرید جذاب و دلربا است و می تواند در همان نگاه اول با طراحی منحصر به فرد تویوتا شما را مجذوب خودش کند. خطوط تیز و خشن در سرتاسر این خودرو حتی در داخل کابین هم مشهود است.

 تویوتا CHR بیشتر به یک سفینه فضایی شبیه است تا یک کراس اوور کوچک شهری اما همین طراحی جذاب هم کاستی هایی مانند دید بد اطراف خودرو ، فضای بسیار کوچک داخل کابین و سیستم تعلیق نه چندان مدرن را داراست.

تویوتا CHR در ایران با دو نوع موتور مختلف عرضه می شود که یکی از آنها بنزینی با موتور توربو شارژ است و دیگری از نوع هیبریدی است.

نسخه بنزینیتویوتا CHR از موتور 1.2 لیتری 4 سیلندر توربو با 115 اسب بخار قدرت و 185 نیوتن متر گشتاور بهره می برد. مدل هیبریدی هم از دو موتور بهره می برد که یکی موتور 1.8 لیتری بنزینی و دیگری موتور الکتریکی است. مجموع توان این دو موتور در حدود 122 اسب بخار است.

تویوتا CHR در سه تیپ ادونس، لانچ و آیکون ارائه می شود که اختلاف قیمتی بین 20 تا 30 میلیون تومان دارند. قیمت تویوتا CHR نسخه فول یعنی لانچ دو دیفرانسیل در محدوده 490 تا 500 میلیون تومان قرار می گیرد.

مزایا تویوتا  CHR

معایب تویوتا  CHR

طراحی مدرن و بی نظیر
راندمان عالی هر دو پیشرانه
لیست آپشن کامل
کیفیت متریال عالی
مصرف بسیار کم
قیمت ارزان در نسخه جهانی

فضای عقب و صندوق عقب کم جا هستند
دید عقب ضعی
سیستم تعلیق ضعیف در جاده ها

8- هیوندای سانتافه


هیوندای سانتافه,2018 دو دیفرانسیل، 6 ایربگ، سقف پانوراما، 5گرمکن 2سردکن، کیلس استارتر، صندوق برقی، 4رادار، اتوپارک، دوربین 360، موتور GDi، دنده پشت فرمان - وارداتی


کراس اوور خوش تیپ هیوندای که همیشه مرکز توجه بسیاری از خریداران ایرانی بوده است سانتافه نام دارد که در حال حاضر نسخه 2017 یا همان نسل چهارم آن را در ایران موجود است. درمورد هیوندای سانتافه می توان ساعتها بحث کرد اما باید گفت کیفیت بالا، استهلاک کم ، مجهز بودن به امکانات روز دنیا و از همه مهمتر ایمنی بالا تنها تعدادی از خصوصیات منحصر به فرد هیوندای سانتافه 2017 هستند.

موتور هیوندای سانتافه ازنوع 4 سیلندر 2.4 لیتری است. مدل های موجود در ایران از دو نوع سریMPI  و GDI هستند. این پیشرانه در دور موتور 6300 دور در دقیقه قابلیت تولید 190 اسب بخار قدرت دارد. میانگین مصرف سوخت هیوندای سانتافه در سیکل ترکیبی 11.2 لیتر است.

هیوندای سانتافه به لطف بازار فروش عالی و شناخته شده بودن برند هیوندای، قیمت بالاتری نسبت به همکلاسانش دارد قیمت جهانی سانتافه فول دو دیفرانسیل 6 رادار حدود 38 هزار دلار است اما قیمت هیوندای سانتافه در بازار کشورمان در بازه قیمتی 670 تا 700 میلیون تومان قرار می گیرد.
?

 آیا می دانید با همراه مکانیک بدون حتی پاسخ گویی به یک تماس و بدون هیچ دغدغه ای می توانید خودرو خود را به صورت سفارشی بفروشید.
صفحه ثبت فروش سفارشی خودرو

مزایا هیوندای سانتافه

معایب هیوندای سانتافه

فضای جادار داخل

عایق بندی مناسب کابین

 دید محیطی کافی

فرمان پذیری خوب

امکانات قابل قبول

سواری لذت بخش

بازار دست دوم عالی

نبود ردیف سوم صندلی

سواری کند با هندلینگ بسیار ضعیف

کیفیت پایین کابین

شتاب ضعیف

مصرف سوخت بالا

قیمت قطعات مصرفی بالا

9- هیوندای توسان


هیوندای توسان,2017 تک دیفرانسیل، 2 ایربگ، سقف پانوراما، کیلس استارتر، صندلی چرم، رینگ 18 - وارداتی


هیوندای توسان با مدل 2018وارد سومین فیس لیفت خودش شد که شباهت زیادی به نسل پنجم سانتافه 2017 دارد. توسان نیز همانند برادر بزرگترش سانتافه بازار دست دوم خیلی خوبی درکشورمان دارد. هیوندای توسان از لحاظ طراحی داخلی و ظاهری بسیار جذاب و مدرن است و توانسته طیف کثیری از جوانان را به خودش جذب کند. از لحاظ آپشن و تجهیزات رفاهی نیز توسان کم و کاستی نداشته و جزو بهترین های بازار محسوب می شود.

 هیوندای توسان در بحث سواری و لذت رانندگی نیز نسبت به دیگر رقبایش مثل کیا اسپورتیج و میتسوبیشی ASX یک سر وگردن بالاتر است.

هیوندای توسان به یک موتور 2.0 لیتری 4 سیلندر مجهز شده که 164 اسب بخار قدرت و 204 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. انتقال قدرت توسان به وسیله جعبه دنده 6 سرعته تیپ تیرونیک اتوماتیک صورت می‌گیرد. میانگین مصرف سوخت توسان 2018 حدود 8 لیتر است که نشان از کم مصرف بودن این کراس اوور کره ایی دارد.

قیمت هیوندای توسان 2018 فول رادار در حال حاضر در محدوده 480 تا 510 میلیون تومان قرار می گیرد.

مزایا هیوندای توسان

معایب هیوندای توسان

طراحی عالی
امکانات رفاهی بالا
امنیت بالا
کیفیت بالای ساخت

عملکرد نه چندان جالب پیشرانه و قدرت پایین
قیمت بسیار بالا
کیفیت پایین داشبورد
شتاب ضعیف

10- میتسوبیشی اوتلندر


میتسوبیشی اوتلندر,2018 تیپ 5، 7 ایربگ، دنده پشت فرمان، کروز، کیلس استارتر، سنسور پارک عقب و جلو، سانروف، صندلی راننده برقی، 3 گرمکن، دوربین دنده عقب، درب صندوق برقی،دوربین 360، ترمزدستی برقی- شرکتی


میتسوبیشی اوتلندر زمانی که وارد کشورمان شد قصد داشت بازار شاسی بلندهای سایز بزرگ را در کشور تصرف کند اما به دلیل ظاهر نه چندان جذاب، کیفیت پایین مونتاژ، ضعف در موتور و شتاب خودرو نتوانست به این هدف برسد. میتسوبیشی اوتلندر در نمای جلوی بسیار ضعیف عمل کرده و در نسخه 2018 نیز که دچار فیس لیفت شد نتوانست آنچنان نظر مشتریان را جلب کند و بازار خودش را به کره ای های جذاب باخت.

از نظر کیفیت، تنها کابین و صندلی های میتسوبیشی اوتلندر کمی پیشرفت داشته اند. ولی در بقیه موارد نمی توان تعریفی از نسخ جدید خودرو داشت.

میتسوبیشی اوتلندر دارای دو نسخه هیبریدی به نام میتسوبیشی اوتلندر PHEV و نسخه بنزینی است که نسخه بنزینی از یک موتور 2.4 لیتری 4 سیلندر استفاده می‌کند که توانایی تولید 170 اسب بخار قدرت و 220 نیوتن متر گشتاور دارد. میتسوبیشی اوتلندر PHEV نیز دارای دو موتور است که اولی یک موتور بنزینی 2 لیتری و دو می موتور الکتریکی است کهدر مجموع قابلیت تولید 203اسب بخار را دارند. جعبه دنده هر دو مدل از نوع اتوماتیک CVT به هر چهار چرخ محرک است.

قیمت جهانی میتسوبیشی اوتلندر PHEV حدود 28 هزار دلار است که در نسخه هیبریدی به 32 هزار دلار می رسد اما در ایران قیمت میتسوبیشی اوتلندر نسخه بنزینی حدود 580 میلیون تومان و قیمت میتسوبیشی اوتلندر نسخه هیبریدی 600 میلیون تومان است.

مزایا میتسوبیشی اوتلندر

معایب میتسوبیشی اوتلندر

قابلیت آفرود نسبی
سیستم صوتی با کیفیت

طراحی ساده کابین
کمبود آپشن نسبت به رقبا
بازده ضعیف و قدرت نامناسب پیشرانه
مصرف سوخت زیاد
طراحی ضعیف

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط Hosein Kian 98/2/24:: 9:20 عصر     |     () نظر

مقایسه سمند و پژو پارس مقاله ایست که همراه مکانیک به مقایسه اسب زرد و شیر خشمگین کشورمان پرداخته است.مایحصل مقایسه سمند و پژو پارس واقف شدن به مشخصات فنی و ایرادهای این دو خودرو می باشد.همراه مکانیک قصد دارد در این مقاله شما را تا رسیدن به یک انتخاب مطمن همراهی کند.

 

Ù?Ù?اÛ?سÙ? سÙ?Ù?د Ù? Ù¾Ú?Ù? پارس

مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس به دلیل شباهت‌های ساختاری و عملکرد میان آن‌ها به یکی از مباحث پرطرفدار حوزه خرید و فروش خودرو تبدیل شده و همه روزه خریداران بسیاری برای انتخاب از بین یکی از آن‌ها دچار سردرگمی می‌شوند!

اما نگران نباشید؛ چرا که ما در ادامه سری مقالات مقایسه خودروهای داخلی و خارجی همراه مکانیک، به بررسی تخصصی این دو خودروی نسبتا ایرانی پرداخته و معایب و مزایای هر یک را به شکلی جامع در خدمت شما قرار خواهیم داد. لطفا با ما همراه باشید و در پایان، نظرات ارزشمند خود را نیز با ما به اشتراک بگذارید.

مقایسه سمند با پژو پارس ، مقایسه ای بین سنگین و تکراری!

ایران‌خودرو طی دهه‌های گذشته تلاش‌های فراوانی را در راستای تولید محصولات داخلی به عمل آورده و در همین مسیر خودروهایی از قبیل سمند ال ایکس و پژو پارس را نیز روانه بازار کشورمان کرده است. اما نکته حائز اهمیت در این باره را می‌توان، کمک‌های تاثیر گذار مهندسان خارجی بر روند طراحی و فیس‌لیفت‌ های متعدد این شرکت در تهیه بخش‌‌های مختلف سمند و پژو پارس قلمداد کرد.

 مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس از همان ابتدای کار و حتی قبل از نشستن پشت فرمان آن‌ها به ما نوید گزینه‌هایی دو رگه (که نه خارجی هستند و نه ایرانی!) را داده و آدرنالین بررسی دو مدل مختلف از یک شرکت خودروسازی مطرح را برای‌مان به صفر می‌رساند. 

ایران‌خودرو سرمایه گذاری بسیار هنگفتی را برای تکمیل فرآیند طراحی و ساخت سمندLX انجام داده و در نهایت نیز مورد انتقادات فنی-مهندسی زیادی قرار گرفت. حتی کمک مهندسان خارجی در این شرکت نیز نتوانست سمند را از دسته خودروهای پر ایراد ایرانی خارج کند! (در ادامه به برخی از این ایرادات و انتقادات خواهیم پرداخت).

از سویی دیگر شیر پیر ایران‌خودرو نیز در مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس برتری چندانی نداشته و طراحی آن در اغلب بخش‌های ظاهری بدنه، فیس‌لیفت‌ پژو 406 معروف فرانسوی است. البته پژو پارس بر روی شاسی و پلتفرم 405 پیاده سازی شده و به همین دلیل از منظر مهندسی سیستم‌های حرکتی نیز تفاوت هیجان انگیزی را به رانندگان ارائه نمی‌کند. 

به طور کلی می‌توان گفت که مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس گرچه اندکی خسته کننده است ، اما از همان ابتدا اطلاعات مفیدی را در زمینه پیشنه و ویژگی‌های هر دو خودرو به ما ارائه خواهد داد. سمند از نظر ابعاد و وزن همیشه مورد انتقاد قرار گرفته و اگر پشت فرمان این اسب غول پیکر ایرانی نشسته باشید بدون شک با مشکل پارک کردن (که بی‌شباهت به پارک کردن یک کامیون هم نیست!) مواجه شده‌اید. پژو پارس نیز گرچه از نظر ابعاد و چالاکی توجه خریداران بیشتری را به خود جلب کرده است، اما همچنان در بخش‌های طراحی تکراری بدنه و کابین، نظرات مخالف زیادی را از سوی منتقدان ایران‌خودرو دریافت کرده و خواهد کرد. بنابراین اگر قصد انتخاب از میان این دو خودروی نسبتا ایرانی را در سر دارید، به طراحی بدنه و مشخصات فنی کابین آن‌ها دقت بیشتری داشته باشید تا نیازهایتان را به شکلی صحیح برآورده نمایید. 

کابین ما همین است که هست!

مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس از نظر کابین داخلی نیز فرآیندی ملال‌آور بوده و پس از قرار گرفتن پشت فرمان هر کدام از این خودروها قلم هر نویسنده‌ای برای پرداختن به جزئیات باز خواهد ایستاد. سمند ایران‌خودرو استفاده از طرح چوب را به عنوان یک مزیت در طراحی، پیش روی خریداران گذاشته و از آن‌ها انتظار دارد که آن را به عنوان یک ویژگی جذاب و منحصر به فرد بپذیرند! البته پژو پارس از همین طرح چوب کذایی نیز بی‌بهره‌ بوده و صرفا همان پلاستیک خشک دهه‌های 80 یا 90 میلادی را به خریداران خود ارائه می‌کند… لذا مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس در کابین، مملو از شکایت‌های رانندگانی که انتظار زیبایی‌های ظاهری را داشته و به دنبال اندکی ذوق در کابین ماشین خود هستند، خواهد بود! 

Ù?Ù?اÛ?سÙ? کابÛ?Ù? سÙ?Ù?د Ù? Ù¾Ú?Ù?

سمند و پژو پارس در کابین داخلی به جز نیازهای سطح پایین و قدیمی مانند تغییر وضعیت صندلی‌ها (به شکل دستی)، سیستم صوتی، دکمه‌های برقی برای پنجره‌ها و تهویه هوای دستی هیچ آپشنی را عرضه نکرده و به عنوان نقطه تمایزشان تنها می‌توان از سیستم کامپیوتر مرکزی سمند یاد کرد! بله تنها وجه تمایز بارز در کابین این دو خودرو متاسفانه صرفا به همین سیستم کامپیوتر مرکزی و جزئیات ضعیف آن ختم شده و به غیر از این، مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس در کابین به شکل نا امید کننده‌ای خالی از تفاوت‌های تاثیر گذار است. البته اگر بخواهیم نیمه پر لیوان را ببینیم، لازم به ذکر است که سمند LX و پژو پارس به دلیل بزرگی ابعاد بدنه، فضای داخلی نسبتاً قابل قبولی داشته و در مسیرهای طولانی موجبات راحتی سرنشینان و راننده را فراهم می‌آورند. (هرچند همین ابعاد بزرگ در سمند، مشکلات عدیده‌ای را برای دید راننده رقم زده و نقاط کوری را به وجود آورده است!). 

پیشرانه‌هایی که هرگز پیشی نگرفتند!

یکی از مسائل مهم در مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس و هر خودروی دیگری بدون شک پیشرانه یا موتور آن‌هاست. ایران‌خودرو طی سال‌های متمادی در تولیدات خود کمترین مخاطره را پذیرفته و برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی دست از هرگونه نوآوری در پیشرانه‌های محصولات خود برداشته است! (البته نوآوری را در بخش‌های دیگر نیز به کلی از خاطر برده). به همین دلیل مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس از نظر موتور و قلب تپنده، به اطلاعاتی همیشگی در رابطه با تعداد سیلندر و سوپاپ و اسب بخار خلاصه خواهد شد… متاسفانه پیشرانه سمند همان EF7 معروف بوده و تغییرات کوچکی که این شرکت در سال‌های متفاوت روی آن انجام داده، هیچ‌گونه بهینه‌سازی شگفت انگیزی را در مصرف سوخت، کاهش صدای داخل کابین و استهلاک به ارمغان نیاورده است.

Ù?Ù?اÛ?سÙ? Ù?Ù?تÙ?ر سÙ?Ù?د Ù? Ù¾Ú?Ù? پارس

از سویی دیگر در مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس شاهد اعمال همین سیاست از سوی ایران‌خودرو بر روی پژو پارس نیز بوده و بلافاصله پس از باز شدن کاپوت این خودرو، با موتور 405 مواجه می‌شویم! (شما هم نا امید شدید؟). این خودرو از همان سال‌های ابتدایی تولید در ایران تا کنون هیچ‌گونه تغییر محسوسی را در مهندسی پیشرانه خود تجربه نکرده است و مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس در همین زمینه نیز ما را مجبور به تکرار مکررات شرکت سازنده می‌کند. 

هرچند در مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس می‌بایست به شتاب و چالاکی مناسب پژو پارس اشاره کرده و از توان مناسب سمند نیز یاد کنیم؛ اما تجربه رانندگی با آن‌ها را نیز باید فاکتور گرفته و امیدی به مشاهده ویژگی‌های متمایز شگفت انگیزی نداشته باشیم. سمند  ال ایکس نسبت به پژو پارس سیستم هدایتی قابل قبولی داشته و واکنش لاستیک‌ها به فرمان در این خودرو وضعیت بهتری را تجربه می‌کند، اما دید نامناسب صندلی راننده و مزاحمت ستون‌های بدنه قدرت مانور آن را پایین آورده و پژو پارس را به گزینه بهتری در سرعت‌های بالا و پیچ‌های محتاج به چالاکی مبدل ساخته است. 

ایرانی بودن خودرو به چه قیمتی؟!

بدون شک مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس تحت عنوان یک مقایسه میان دو خودروی ایرانی صورت می‌پذیرد، اما سوال اصلی این‌جاست که اولا این خودروها را تا چه حد می‌توان «ایرانی» خواند؟ و دوما پرداخت هزینه‌های هنگفت برای خرید این خودروهای داخلی تا چه اندازه منطقی است؟!

Ù?Ù?اÛ?سÙ? سÙ?Ù?د Ù? Ù¾Ú?Ù? پارس

راستش را بخواهید؛ پاسخی قطعی برای هیچ‌کدام از این سوال‌ها وجود نداشته و فقط به شکلی اجمالی می‌توان اذعان داشت که مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس گرچه تحت عنوان مقایسه دو خودروی ایرانی صورت می‌پذیرد اما در واقع بخش‌های بسیار بزرگی از هر دوی آن‌ها توسط مهندسان خارجی شکل گرفته و مراحل طراحی‌شان نیز با الهام و کپی برداری از مدل‌های غیر ایرانی تکمیل شده‌اند. لذا در وهله اول می‌بایست بدانید که هیچ‌کدام از این خودروها توانایی یدک کشیدن صفت «ایرانی» را نداشته و تنها نسخه‌هایی طراحی شده در داخل ایران هستند. از سویی دیگر مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس از نظر قیمت نیز گواهی است بر عدم هماهنگی موجود میان هزینه مصرف کننده و محصول دریافتی! مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس در قیمت و سنجش آن با توجه به امکانات، ایمنی و استهلاک به ما نشان می‌دهد که عدالت و انصاف سال‌ها پیش جای خود را به قیمت دلار و تغییرات اقتصادی داده و هم‌اکنون ارتباط مشخصی میان قیمت سمند و پژو پارس با کیفیت تولید و ساخت‌شان وجود ندارد!

 

آیا می دانید 60 درصد خودرو های کارکرده از نظر بدنه و فنی با ادعای مالک خودرو تطبیق ندارد

پس اگر قصد سمند ال ایکس و پژو پارس دست دوم را دارید خدمت کارشناسی تخصصی خودرو در محل را جدی بگیرید.تا از ضرر هنگفتی که در انتظار شماست جلوگیری کنید.برای استفاده از این خدمت اینجا کلیک کنید.

در ادامه باید اشاره کنیم که اگر قصد خرید خودروی با دوام و همخوان با جاده‌های مشکل‌ساز ایرانی را داشته باشید، سمند ال ایکس گزینه مناسبی برایتان خواهد بود. اما اگر هدف‌تان از مطالعه این مطلب و مقایسه خودروهای سمند و پژو پارس، یافتن یک خودروی چالاک و سریع با طراحی قابل قبول و قیمت پایین‌تر از سمند LX بوده، بدون شک پژو پارس یکی از بهترین گزینه‌های موجود ایرانی برای شما خواهد بود.

مقایسه فنی سمند LX و پژو پارس

  سمند LX-EF7 پژو پارس
ماکزیمم سرعت 180 190
شتاب صفر تا صد(ثانیه) 13.2 11
حجم موتور(سی سی) 1761 1648
قدرت موتور(در 6000 دور) 103 100
تعداد سیلندر/سوپاپ 4/16 4/8
گیربکس/محور(دیفرانسیل) 5 دنده دستی/محور جلو 5 دنده دستی/محور جلو
مصرف سوخت ترکیبی در شهر 7.8 9.5
استاندارد الایندگی یورو5 یورو2

کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط Hosein Kian 98/2/18:: 9:3 عصر     |     () نظر